DUURZAAMHEID

De Rode Pipo wordt geteeld onder het keurmerk van veldleeuwerik en niet gewassen en verpakt in een papieren verpakking.

De veldleeuwerik staat symbool voor duurzame landbouw met respect voor de grond en de natuur en waardering voor het landschap. Niet nostalgisch en sentimenteel, maar zorgzaam en praktisch.

De biodiversiteit in Nederland staat onder druk. De bodem wordt overvraagd. CO2-uitstoot moet worden teruggedrongen om de klimaatverandering in de hand te houden. Dat kan alleen als duurzaam boeren de norm is en duurzaam eten elke dag toegankelijk voor iedereen.

Stichting Veldleeuwerik gaat niet terug in de tijd, maar richt zich op de toekomst.

Want de wereld is veranderd. De aarde moet meer mensen voeden dan ooit. Maar er is tegelijkertijd meer techniek en kennis. Waardoor er steeds meer mogelijk is.

Veldleeuwerik helpt boeren die nieuwste techniek en kennis toe te passen. Met een concreet plan van aanpak waarmee ze hun bedrijf stap voor stap duurzamer kunnen maken.

Terwijl tegelijkertijd de kwaliteit van hun gewassen hoog blijft. En de productie eerder toe- dan afneemt.

Want alleen zo kunnen we het verschil maken.

En Veldleeuwerik kijkt verder. We wijzen producenten die duurzame grondstoffen zoeken de weg. En doordringen burgers van het belang van gezond en duurzaam eten en drinken.

Zo komen er steeds meer boeren die duurzaam werken en zorgen voor het landschap en de natuur.

En als we daardoor in de toekomst ook de veldleeuwerik weer vaker boven de akkers zien, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Website Veldleeuwerik

Neem contact op

Klik hier